Skip to main content

Over ons

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Mark Peeters, eigenaar van Friture Peeters. Mijn ouders Joke en Cor begonnen op 30 juni 1966 met Friture Peeters. Ze woonden in ons huidige pand in de Mariastraat in Stramproy en startten de zaak in een gedeelte van hun huiskamer. Ze hadden een kleine oven en verkochten de frieten door een raamloket. Vooral voor mijn vader was dat een grote verandering. Hij had 15 jaar ondergronds gewerkt in de kolenmijnen.
Kwaliteit stond voorop. Mijn vader kocht de aardappelen vers in. Hij schrapte en pitte ze en hij sneed er frieten van. Alles met de hand; een hele klus. Een paar jaar later maakte hij de zaak groter. Achter het huis liet hij een magazijn bouwen. Het ging goed. Om aan de vraag te blijven voldoen, schafte mijn vader apparatuur aan. Vooral de frietsnijmachine was in die tijd een belangrijke vooruitgang.
In 1982 vroeg mijn vader mij om mee te gaan werken in de zaak. Ik was 18 en twijfelde geen moment. Het was wat ik al in mijn opleidingstijd tot kok graag had gewild! In de negentiger jaren stapte mijn vader uit de zaak en ging van zijn pensioen genieten. We kregen meer personeel. Wij merkten dat het eetpatroon van onze klanten veranderde. Er kwam meer vraag naar kant-en-klaar maaltijden. Wij begonnen toen met succes met diverse maaltijdschotels, zoals bami, macaroni en shoarma.
In 2012 kreeg onze zaak een facelift met een andere uitstraling, een nieuw logo en een nóg breder aanbod. Vanaf dat moment verkopen we ook belegde stokbroodjes en breiden we ons milkshake-assortiment flink uit. Onze klanten weten ons ook hiervoor te vinden. Onze aardappelen kopen we nog steeds met grote zorg zelf in. Het pitten doen we nog met de hand. Ook het schrappen en snijden doen we nog zelf, maar machinaal. Zo maken wij de frieten die onze klanten zo lekker vinden.
In 2016 schaften we een nieuwe, duurzame oven aan, voorzien van de modernste technieken en met een grotere capaciteit. De kwaliteit van onze producten verbetert hierdoor en wij kunnen onze klanten nog sneller van dienst zijn.
U merkt het; bij Friture Peeters blijven we steeds weer zoeken naar verbetering en naar nieuwe producten. Onze 10 verkoopmedewerkers doen al het mogelijke om u, onze klant, tevreden te houden. Kom eens langs en proef onze overheerlijke frieten en snacks, onze vers belegde stokbroodjes, onze milkshakes of drankjes.

Van aardappel tot friet

info@friturepeeters.nl